10.1 C
Brugge
dinsdag, november 30, 2021

Past’Ip

Onder de noemer Past’ip wil de Brugse politie weggebruikers aansporen om geen risico’s in het verkeer te nemen. De snelheidslimieten respecteren, gordel- en kinderzitje goed vastklikken, zonder alcohol en drugs rijden, fietslicht aanzetten en correct parkeren. Dit zijn de 5 belangrijkste verkeersregels die al jaren tot vervelens toe worden herhaald, maar die ook nog steeds met de voeten worden getreden. Daarom lanceren we een brede sensibiliseringscampagne, waaronder ook 5 ludieke filmpjes met 2 bekende Brugse acteurs.

Nonchalant

Binnen de dienst verkeer nemen enkele beleids- en preventiemedewerkers al lange tijd het risicogedrag in het verkeer onder de loep. Dit team brengt de risico’s op de weg in kaart en heeft als opdracht via diverse doelgroepen te blijven wijzen op de gevaren in het verkeer. De politie doet immers niet alleen aan repressie maar treedt ook preventief en sensibiliserend op. Op volgende punten tonen weggebruikers nog steeds nonchalant/risicovol gedrag:

  • Gordel niet dragen/ kinderzitjes niet juist dichtmaken/installeren
  • Rijden onder invloed
  • Overdreven snelheid
  • Fietsverlichting negeren
  • Foutparkeren (ook risicovol voor andere weggebruiker)

Bovenstaande topics zijn risico’s waarvan weggebruikers zich nog altijd onvoldoende bewust zijn. Of er alvast nonchalant in blijven, ondanks de vele regionale en nationale campagnes en de berichtgeving in de media. Hoog tijd dus om mensen nogmaals goed wakker te schudden en niet rond de pot te draaien: “Pas gewoon op als je de weg op gaat of om het in het Brugs te zeggen: Past’ip.”

Nico & Nadine

Past’ip is vooral een eyecatcher voor bestuurders/voorbijgangers. Dat gebeurt onder meer met immobordjes die in de straten zullen worden verdeeld waar bewoners vaak melding maken van overdreven snelheid. Daarnaast worden er ook zogenoemde bagagelabels verspreid rond foutparkeren en fietsverlichting (label wordt opgehangen aan deurklink en fietsstuur).

Ook via social media zullen banners worden verspreid en zullen mensen ook kennis kunnen maken met Nico & Nadine. Dit Brugs koppel brengt de 5 risico’s onder de aandacht via een reeks ludieke filmpjes. Politie Brugge deed hiervoor beroep op de Brugse acteurs Ilse de Koe en David Galle, die eerder ook al samen op de filmset van Bevergem stonden.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen