10.1 C
Brugge
dinsdag, november 30, 2021

Vincent Mannaert opnieuw voor de politierechter

Sinds 2011 is Vincent Mannaert al aan de slag als CEO van Club Brugge. Samen met voorzitter Bart Verhaeghe bracht hij de voorbije tien jaar een kwakkelend Club helemaal terug naar de Belgische top, met ook alsmaar betere prestaties in Europa. Maar naast het veld laat Mannaert zich helaas ook in negatieve zin opmerken.

Het Laatste Nieuws weet dat de sterke man van Blauw-Zwart enkele dagen geleden opnieuw door de politierechtbank veroordeeld  Het was al de vijfde keer dat dat gebeurde. In november 2020 was hij betrokken geraakt bij een kettinbotsing op de E40. Hij zou wel uitgestapt zijn om zich te excuseren, maar verliet daarna toch de plaats van het ongeval. Hij belde die avond wel nog zelf naar de politie, maar dat zette geen zoden aan de dijk.

Het levert Mannaert een veroordeling op wegens vluchtmisdrijf en rijden onder invloed. Hij moet alles samen 8.000 euro boete betalen, zijn rijbewijs voor vijftien maanden inleveren en wanneer hij terug achter het stuur mag, zal dat drie jaar lang met een alcoholslot moeten gebeuren.

VOORGESCHIEDENIS
Mannaert heeft een spijtige voorgeschiedenis wat betreft verkeersovertredingen, vooral dronken rijden. Amper zes maanden geleden, in mei, werd hij nog veroordeeld nadat de politie hem in Oostende tegengehouden had. Mannaert zat toen achter het stuur met 2,44 promille alcohol in het bloed. Het komende anderhalf jaar zal hij het echter met een chauffeur moeten stellen.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen