10.1 C
Brugge
dinsdag, november 30, 2021

Fototentoonstelling Tijd voor Afscheid

Fotograaf Joost Goethals ging naar aanleiding van de brochure Tijd voor Afscheid op bezoek bij diverse gemeenschappen in Brugge. Hij maakte hen via portretfoto’s zichtbaar, herkenbaar en aanspreekbaar. Via foto’s krijgen de vele levensbeschouwingen binnen Brugge letterlijk en figuurlijk een gezicht.

Locatie

Hauwerstraat 3C , Brugge

In onze stad wonen Bruggelingen uit meer dan 150 herkomstlanden. Onze gemeenschap is dus een bonte mengelmoes van mensen uit alle uithoeken van de wereld. En waar je woont, daar beleef je ook de grote scharniermomenten in je leven.

De dood van een geliefde hoort zeker thuis in dit rijtje van speciale gebeurtenissen. Zo’n moment gaat vaak gepaard met specifieke handelingen en gebruiken. We noemen dit afscheidsrituelen. Deze zijn deels persoonlijk gekozen en deels gevormd door de levensfilosofie die je hebt. Komt er voor jou nog iets na de dood? Ben je gelovig? Volg je bepaalde voorschriften of tradities? 

De brochure Tijd voor afscheid en de gelijknamige fototentoonstelling laten je proeven van verschillende tradities binnen Brugge.
Fotograaf Joost Goethals ging op bezoek bij de diverse gemeenschappen en maakte hen zichtbaar, herkenbaar en concreet aanspreekbaar. Via portretten en verhalen krijgen de vele levensbeschouwingen binnen onze stad letterlijk en figuurlijk een gezicht.

Nieuwsgierig naar de mensen, de verhalen en de tradities?
Download de brochure, of vraag je gratis exempla(a)r(en) aan via diversiteitsdienst@brugge.be.

De brochure is ook beschikbaar op onderstaande locaties. Let op, de openingsuren van enkele organisaties zijn misschien gewijzigd ikv de coronamaatregelen!

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen