10.1 C
Brugge
dinsdag, november 30, 2021

Brugse Louise Boone gezicht van nieuwe muco-campagne

Mucoviscidose of muco (ook wel taaislijmziekte of cystic fibrosis genoemd) is de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in België. In ons land zijn er 1.362 mensen met muco gekend.

De Mucovereniging is de Belgische vereniging die zich inzet voor kinderen en (jong)volwassenen met mucoviscidose.

“Vroeger was ik beschaamd over mijn sonde, maar sinds een paar jaar zie ik sondevoeding als deel van wie ik ben, zegt de Brugse Louise Boone. Meer zelfs, ik zet social media in om mensen te helpen. Onlangs deelde ik een filmpje op TikTok over hoe een sonde precies werkt en ik kreeg daar veel reacties op. Het geeft me voldoening mensen te kunnen geruststellen en ik vind het boeiend om andere patiënten hun verhaal te horen. Toen ik de oproep voor de nieuwe mucocampagne zag verschijnen, heb ik dan ook niet getwijfeld en me meteen kandidaat gesteld”.

De #mucomove, da’s je groot hart tonen voor mensen met muco. En dat doe je niet alleen. Want enkel door jouw voet naast die van je kousenmaatje te zetten, vorm je een mooi, rood hart. Trommel dus je ma, broer, opa, tante, lief, buur of hond op en vorm één groot hart in de strijd tegen mucoviscidose. 

Breng dus jullie #mucosocks samen & show us that you care!

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen