10.1 C
Brugge
dinsdag, november 30, 2021

Zijn de corona-maatregelen in West-Vlaanderen straks strenger dan elders?

Onze gouverneur maar ook deze van Antwerpen, Oost-Vlaanderen overwegen extra coronamaatregelen als de beslissingen van het Overlegcomité van woensdag niet ver genoeg gaan om de vierde golf van de coronacrisis in te dijken. Hiermee leggen ze extra druk op de schouders van de verschillende regeringen van ons land die de knopen moeten doorhakken.

Carl Decaluwé, onze gouverneur van West-Vlaanderen, onze cijfers stijgen sterker dan in eender welke provincie: “We zitten met een stijging van 67 procent ten opzichte van vorige week, dat is het hoogst sinds de uitbraak van de coronacrisis”, aldus Decaluwé in “De wereld vandaag” op Radio 1. “Vorige week hebben we de ziekenhuizen opgeschaald en ondertussen liggen ze opnieuw vol, dat is toch ongezien.”

De gouverneur wil dan ook woensdag drastische beslissingen zien van het Overlegcomité. Indien dat niet gebeurt zal West-Vlaanderen zelf strengere maatregelen invoeren, in de eerste plaats denkt hij daarbij aan uitbreiding van de mondmaskerplicht, zowel binnen als buiten. De gouverneur pleit ook voor een betere handhaving van de coronamaatregelen. “We kunnen niet blijven maatregelen nemen die niet worden gecontroleerd of toegepast”, besluit Decaluwé.

De kerstmarkten die er binnenkort aankomen, moeten volgens de gouverneur kunnen plaatsvinden, maar dan wel met de nodige maatregelen, zoals dat ook tijdens vorige golven van de crisis het geval was. “Dat kan gaan van verschillende in- en uitgangen over mondmaskers tot beperkingen in het aantal bezoekers. Taferelen zoals we die zagen op het Lichtfestival in Gent, moeten we vermijden.”

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen