10.1 C
Brugge
dinsdag, november 30, 2021

Alles komt goed met de gezelligheid op de kerstmarkt

In onze stad zorgt de komst van de nieuwe kerstchalets op de Grote Markt en het Simon Stevinplein voor gemengde reacties.

De stad stapt af van de traditionele houten kersthuisjes, en kiest voortaan voor zwarte metalen containers. Maar niet iedereen is van van de moderne, strakke, zwarte units. Op sociale media reageren tegenstanders fel: gaande van ‘lelijk en kil’ tot ‘ongezellig’ en ‘totaal geen kerstsfeer’. Anderen maken dan weer de vergelijking met een containerpark.

Burgemeester Dirk De Fauw geeft intussen toe dat het nu nog wat bizar oogt, zonder lichtjes en kerstversiering. Maar de stad en handelaars blijven geloven in de nieuwe formule. Brugge investeerde 600.000 euro in de aankoop van honderd containers. Wintergloed gaat volgende week vrijdag van start en duurt tot het eind van de kerstvakantie.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen