10.1 C
Brugge
dinsdag, november 30, 2021

Het Comité voor Initiatief Brugge gaat voor meer vrouwen en verjonging

De Sterrenstoeten 2021 in een nieuw kleedje en een vernieuwd bestuur bij het Comité voor Initiatief Brugge.

Vernieuwd bestuur.

Sinds 1 september 2021 heeft het Comité voor Initiatief in Brugge een nieuwe voorzitter, een nieuwe secretaris en verschillende nieuwe leden.

Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering werd Filip DE CRAEMER verkozen als nieuwe voorzitter en werd Tonino CHERLET aangesteld als secretaris. Het is de ambitie van het Comité om meer vrouwelijke leden in haar rangen op te nemen en er wordt ook ingezet op verjonging. Het Comité wil ook graag de samenwerking met andere Brugse verenigingen verder uitbreiden.

Sterrenstoeten

Het Comité steekt de Sterrenstoeten in een vernieuwd kleedje, start vanuit een nieuwe startplaats en vond een mooi ‘Goed Doel’.

Op zaterdag 18 en zondag 19 december zal de Sterrenstoet opnieuw door het centrum van Brugge trekken, vanaf 14u30. De belangrijkste winkelstraten op de as tussen de Markt en het Zand en de omgeving van de Markt vormen het parcours.

Vanaf dit jaar mogen we gebruik maken van de lokalen van het Techniche Instituut Heilige Familie, bij de Bruggelingen beter bekend als De Maricolen. Daarom een bijzonder woord van dank naar de directrice Mieke Verhelst en haar team. Ook de zusters Maricolen helpen ons dus en daar zijn we hen uitermate erkentelijk voor. De opbrengst van de sterrenstoeten gaat steevast naar een goed doel en dat is dit jaar De Welzijnsschakel INTEGRAAL.

Foto: Nico Blontrock

Dit jaar steken we trouwens onze busseschudders die meelopen met de stoet om centen in te zamelen, in een nieuw kostuum. Met dank aan ontwerper Gauthier Fremaut. Jan Bonne is opnieuw onze regisseur.  Onze busseschudders hopen dat het publiek veel cash geld in hun bussen kan stoppen, met de bankkaart betalen lukt NIET…!

De Sterrenstoet zoekt nieuw bloed

Aanvullend op de bestaande figurantengroep zoeken we nog:

  • Bruggelingen van nu die Bruggelingen van toen in de Sterrenstoet willen vertolken;
  • die in de huid van Jozef en Maria, Koning Herodes, Pietje Vogel, Suskewiet of Schrobberbeek willen kruipen;
  • en dat allemaal voor het goede doel;
  • in een organisatie van het Comité voor Initiatief Brugge.

Meld je vlug aan op info@comitevoorinitiatief.be en we bezorgen al wat je moet weten om op zaterdag 18 en zondag 19 december 2021 mee op te stappen door de straten van Brugge die Scone.

Oudejaarsavond, Brugge Feest.

“Als de COVID maatregelen het toelaten zal het Comité ook dit jaar een eindejaarsfeest organiseren op het Zand. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met Stad Brugge en Pluzand. We rekenen ook op de steun van Interparking en van De Lijn, die op oudejaarsavond instaat voor gratis busvervoer in opdracht van de stad”, besluit Schepen Nico Blontrock.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen