10.1 C
Brugge
dinsdag, november 30, 2021

4e leerjaar Sint-Andreasinstituut wint de Kunstendag voor Kinderenwedstrijd

Klas L4a van het Sint-Andreasinstituut schreef zich eind september in voor de wedstrijd voor ‘Kunstendag voor Kinderen’! De uitdaging was om creatief aan de slag te gaan met de affiche van deze Kunstendag.  Illustrator Carll Cneut tekende de affiche en kon zo de kinderen inspireren om zelf actief en creatief met beeld, drama, taal, muziek aan de slag te gaan.

Ondertussen is de wedstrijd afgelopen en krijgt het grootste kunstwerk zijn definitieve vorm. Dit is het kunstwerk gevormd door alle inzendingen. Een voorsmaakje vind je op de website van Kunstendag voor Kinderen.

9 klassen in Vlaanderen winnen hun eigen expo op een unieke cultuurplek!

En het goede nieuws dat klas L4a van juffen Mieke Degrande en Karin Robert van het Sint-Andreasinstituut erbij is!

3 klassen van de 9 zijn West-Vlaamse klassen. Twee klassen zijn uit het zuiden van onze provincie. De L4A klas van het Sint-Andreasinstituut vertegenwoordigt zo Noord-West-Vlaanderen.

‘Dat is een dikke pluim voor alle leerlingen van onze klas’, zegt juf Karin Robert. 

Ondertussen nam de organisatie van Kunstendag voor Kinderen al contact op met de cultuurplek waar het werk van de leerlingen van het 4e leerjaar zal worden getoond. In Cultuurcentrum De Brouckère te Torhout zullen de werken van de leerlingen worden tentoongesteld op zondag 21 november ek.                   

Ook juf Mieke Degrande is heel fier op haar klas. ‘Deze expo is de kers op de taart van het creatieve werk van onze leerlingen’, zegt ze.

In het Cultuurcentrum te Torhout zullen de inzendingen van de leerlingen worden getoond aan het grote publiek net als kunstenaars en hun werken in een heus museum. ‘Als dat niet prachtig is’, zegt een trotse directeur Martine Fontaine.

De leerlingen en hun ouders en familie kunnen dus een kijkje nemen naar hun eigen expoén doen zo ook kunstig mee aan ‘Kunstendag voor Kinderen’ op zondag 21 november. Alle activiteiten en info voor deze dag vind je trouwens terug op deze website: https://www.kunstendagvoorkinderen.be/  Een organisatie van het departement jeugd, cultuur en media, Vlaanderen.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen