10.1 C
Brugge
dinsdag, november 30, 2021

Club Brugge verloor

Na een korte interlandbreak is het competitievoetbal terug. Helaas werd het een avond in mineur met een 2-1-nederlaag op het veld van KV Mechelen. Ignace Van der Brempt testte positief op Covid-19 en moest verstek geven voor de wedstrijd. Eduard Sobol en Cisse Sandra waren beiden afwezig door ziekte, maar hebben negatief getest. Ruud Vormer speelde zijn 250e competitiewedstrijd voor Blauw-Zwart en Bas Dost was opnieuw het speerpunt in de aanval.

Club kreeg al snel een eerste waarschuwing toen Hairemans plots oog in oog stond met Mignolet. Hij faalde niet en trapte het leer in doel, maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Na consultatie van de VAR bleek die beslissing correct. Even later was Mechelen opnieuw gevaarlijk toen Storm ruimte kreeg na een snedige counter. Hij kwam naar binnen en viseerde Mignolet, maar die kon makkelijk pakken. 

Na de felle start van Mechelen kwam de wedstrijd al snel in evenwicht. Club kwam moeilijk in zijn spel en stuitte telkens op stevig Mechels blok. Na het halfuur was Blauw-Zwart een eerste keer echt gevaarlijk. Vanaken vond de vrijstaande De Ketelaere en die ging met de bal aan de haal. Hij schakelde zijn mannetje uit en probeerde het dan met een gekruist schot vanop de zestien. Coucke had de nodige moeite met zijn poging, mar kon uiteindelijk in twee tijden klemmen. 

Kort daarna had Club een ijzersterke Mignolet nodig om de meubelen te redden. Na een corner kreeg Souza de bal plots voor de voeten. Hij devieerde in één tijd, maar Mignolet haalde de bal met een reflex uit doel. Club reageerde meteen met een scherpe counter die uiteindelijk bij Vormer belandde. Coucke bracht redding op zijn harde knal. Ook de nabeurt van Dost kon Coucke in hoekschop verwerken. 

Vlak voor de rust was Vormer op aangeven van Dost gevaarlijk, maar zijn volley ging over doel. Het was meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft. We doken met een scoreloos gelijkspel de rust in na een moeizame 45 minuten. 

Philippe Clement voerde bij het begin van de tweede helft drie wissels door. Hendry, Maouassa en Ricca kwamen in de plek van Nsoki, Maouassa en Vormer. Club schoot meteen sterk uit de kleedkamer en dat loonde zo’n vijf minuten later. Ricca vond Vanaken die Coucke tot een uitstekende redding dwong, maar in de herneming kon Dost de bal van dichtbij binnentrappen. 

Mechele probeerde daarna de bakens te verzetten en eiste opnieuw het balbezit op. Tot grote kansen kwamen ze evenwel niet. Tot Cuypers rond de 65e minuut plots ontsnapte aan de buitenspelval en alleen op Mignolet af kon. De spits faalde niet en trapte de gelijkmaker staalhard binnen.

Zo’n tien minuten voor tijd kreeg Club een koude douche toen Rob Schoofs KV Mechelen op voorsprong trapte. De middenvelder kreeg te veel ruimte op het middenveld en lobte Mignolet vanop 20 meter. Club probeerde daarna op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar die viel niet. Club verliest zo met 2-1 Achter De Kazerne. Volgende week woensdag wacht Leipzig in de Champions League 

Jupiler Pro League – speeldag 15 

Toeschouwers: 16.000 – AFAS Stadion

Scheidsrechter: Nathan Verboomen 

Club Brugge: Simon Mignolet – Clinton Mata, Brandon Mechele, Stanley Nsoki (46’ Hendry), Faitout Maouassa (46’ Ricca) – Eder Balanta (70’ Noah Mbamba), Ruud Vormer (46’ Mats Rits), Hans Vanaken – Noa Lang (80’ Lang), Charles De Ketelaere en Bas Dost 

Bank: Senne Lammens, Kiany Vroman, Federico Ricca, Jack Hendry, Noah Mbamba, Tibo Persyn, Mats Rits, Kamal Sowah en José Izquierdo

Coach : Philippe Clement

KV Mechelen: Gaëtan Coucke, Lucas Bijker, Sheldon Bateau, Sandy Walsh, Geoffry Hairemans (79’ Gustav Engvall), Nikola Storm (71’ Maryan Shved), Hugo Cuypers (85’ Igor De Camargo), Rob Schoofs, Kerim Mrabti, Jordi Vanlerberghe en Vinicius Souza

Coach: Wouter Vrancken

Gele kaarten: ’24 Hairemans, ’54 Souza, 62’ Vanlerberghe 68’ Balanta

Doelpunten: ‘51 Bas Dost (0-1), ’65 Hugo Cuypers (1-1), ’78 Rob Schoofs (2-1) 

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen