10.1 C
Brugge
dinsdag, november 30, 2021

Kerstmarkt en Wintergoed kunnen veilig doorgaan

In onze stad zullen zowel de kerstmarkt als Wintergoed plaatsvinden zoals gewoonlijk, maar met mondmasker. Op de kerstmarkt wordt het Covid Safe Ticket gevraagd, voor Wintergloed volstaat een mondmasker.

Terwijl andere evenementen volop worden afgelast uit veiligheidsoverwegingen, zal de kerstmarkt van Brugge wel kunnen plaatsvinden. Dat heeft burgemeester Dirk De fauw (CD&V) beslist. De kerstmarkt bevindt zich op drie verschillende plaatsen: op ’t Zand, het Simon Stevinplein en de Markt. “Die plaatsen zullen afgesloten worden, zodat het Covid Safe Ticket aan de ingang gemakkelijk kan worden gecontroleerd. Daarnaast moeten bezoekers ook een mondmasker dragen”, klinkt het bij onze burgemeester. 

Ook Wintergloed, de magisch verlichte stadswandeling, wordt niet afgelast. Het initiatief kan echter niet worden afgesloten. Een Covid Safe Ticket is er dus niet nodig, maar het mondmasker blijft wel verplicht. Burgemeester De fauw legt uit: “Een toegangscontrole is moeilijk te organiseren, omdat er ook heel wat mensen langs het parcours wonen en werken. We zien Wintergloed dus niet als een evenement, maar als een openluchtwandeling.”

Brugge neemt echter wel extra maatregelen om de onderlinge afstand te bevorderen. Zo is raamverkoop verboden, in tegenstelling tot vorig jaar. Bezoekers die iets willen eten of drinken, moeten op het terras van een horecazaak gaan zitten of binnengaan. Al wandelend iets consumeren, is dus verboden”, besluit De fauw.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen