10.1 C
Brugge
dinsdag, november 30, 2021

Monopoly Club Brugge is vanaf nu verkrijgbaar

Vanaf vandaag is er een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave beschikbaar: Monopoly Club Brugge. Deze unieke uitgave biedt de uitgelezen kans om de beste en meest iconische spelers beter te leren kennen! Het spel kadert uiteraard in de verjaardag, het 130-jarig bestaan, van Club.

Deze officiële Monopoly uitgave, uitgebracht door Brugse spellenontwikkelaar Groep 24 onder erkende licentie van Hasbro, blijft trouw aan het originele spelconcept: kopen en verkopen, maar dan met een Blauwzwart jasje.

 De supporter speelt bij Club Brugge een zeer belangrijke rol. In deze Monopoly editie was dat niet anders. De supporters mochten de invulling van het spel mee bepalen. Fans konden stemmen op hun favoriet uit een longlist van 75 spelers. De elf spelers met het meeste aantal stemmen kregen een plaatsje op het bord. In totaal kwamen er meer dan 5.000 lijstjes binnen met favorieten van supporters. Daar kwamen deze publieklievelingen uit: Clinton Mata, Francois Sterchele, Franky Van der Elst, Gert Verheyen, Hans Vanaken, Jan Ceulemans, Philippe Clement, Raoul Lambert, Ruud Vormer, Simon Mignolet, Timmy Simons.

Daarnaast werden er elf spelers gekozen door een vakjury en zo vonden 22 spelers hun plaats op het bord.

Verder zijn er naast 22 iconische spelers ook de verschillende voetbalgronden van Blauw-Zwart terug te vinden van vroeger en nu. Zo zijn De Klokke (dat bespeeld werd tot in ’74) maar ook Het Rattenplein (gebruikt door Club tot 1912) terug te vinden op het bord.

Het spel geeft dus een mooi stukje geschiedenis weer van Club, dat deze maand het 130-jarig bestaan mocht vieren. Ook de bredere werking van Club Brugge kreeg zijn plaatsje. Zo werden er twee vakjes op het bord besteed aan de vrouwenploeg Club YLA en Club NXT.

De eerste spel doos werd officieel overhandigd aan Raoul Lambert. Hij werd eerder al verkozen tot Clubspeler van de eeuw en krijgt ook in deze Monopoly editie de mooiste plaats op het bord. Hij werd als meest waardevolle speler gequoteerd. De uitgever van het spel, Groep 24, overhandigde dan ook maar wat graag een aandenken met zijn beeltenis uit het spel.

Vanaf vandaag is het Monopoly Club Brugge beschikbaar in de handel.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen