10.1 C
Brugge
dinsdag, november 30, 2021

Gouverneur Carl Decaluwé gaat er vanuit dat een CST en mondmasker nodig zijn tijdens Wintergloed

Maandagavond was onze gouverneur Carl Decaluwé duidelijk: “Tijdens Wintergloed in Brugge met gebruik gemaakt worden van een Covid Safe Ticket (CST)”.

Voor de gouverneur is Wintergloed een evenement. Waardoor volgens de federale maatregelen waardoor het gebruik van het CST en het dragen van een mondmasker verplicht zouden zijn. Volgens Carl Decaluwé heeft het stadsbestuur nog enkele dagen de tijd om zich in orde te stellen.

De gouverneur doet meer dan een warme oproep aan alle West-Vlamingen om de maatregelen strikt op te volgen want de coronasituatie is urgent. In het burgemeestersoverleg dat volgde, heeft de gouverneur er bij de West-Vlaamse burgemeesters op aangedrongen om mee te sensibiliseren bij inwoners, horeca-uitbaters, ondernemers… om de maatregelen strikt toe te passen. Enkel zo kunnen we samen de winter doorkomen, kan het virus terug ingedijkt worden en vrijwaren we de eerstelijnszorg en de situatie in de West-Vlaamse ziekenhuizen.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen