10.1 C
Brugge
dinsdag, november 30, 2021

Krijg tot 5.000 euro voor jouw klimaatidee

Tegen 2030 wil het stadsbestuur de lokale uitstoot van broeikasgassen met minstens 40% doen dalen. Daarom werd een klimaatplan 2030 opgemaakt dat binnenkort aan de gemeenteraad wordt voorgelegd. Om deze doelstelling te halen, zullen alle Bruggelingen hun CO2 – uitstoot moeten beperken. De grootste uitstoot wordt immers veroorzaakt door het verwarmen van onze woningen en door onze mobiliteit.

De slogan ‘Zorgen voor morgen begint vandaag. Verlaag samen met ons je CO2 -uitstoot.’ roept elke Bruggeling op om de klimaatdoelen van de Stad mee te realiseren. Door je woning beter te isoleren en door zuiniger te verwarmen, bespaar je op je factuur en verminder je je CO2 -uitstoot. Daarnaast vermijdt iedereen die fietst of het openbaar vervoer gebruikt heel wat autokilometers en ook dat verlaagt de uitstoot van CO2 . Ten slotte draagt het kiezen voor meer plantaardige en lokaal geproduceerde voeding evenzeer bij tot het terugdringen van de wereldwijde CO2 -uitstoot.

Stad Brugge lanceert samen met Proximity© een oproep voor Brugse verenigingen en organisaties die samen een project willen realiseren dat inspeelt op de Brugse klimaatdoelen. Het moet gaan om projectvoorstellen die snel en concreet uitvoerbaar zijn en verband houden met woning- of gebouwrenovatie, organisatie van groepsaankopen, winning van hernieuwbare energie, stimulering van deeleconomie of de Brugse voedselstrategie. Goede voorstellen kunnen een ondersteuning krijgen van 2.500 tot 5.000 euro.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen