10.1 C
Brugge
dinsdag, november 30, 2021

160 miljoen euro wordt door de provincie geïnvesteerd

De provincie heeft het budget en enkele belangrijke projecten voor het komend jaar voorgesteld. Met 160 miljoen euro wordt vooral geïnvesteerd in fietsinfrastructuur, gecontroleerde overstromingsgebieden, het Provinciaal Hof in onze stad en in woonbeleid. 

Maar ook op veel andere terreinen zijn er nog plannen. Van het totale budget van ruim 160 miljoen euro gaat ruim 60 miljoen euro naar investeringen. Er is een hele waaier aan initiatieven. Meer zonnepanelen is er zo één , en er gaat ook geld naar nieuwe woonvormen

Gedeputeerde Jean de Bethune op Focus TV : “We gaan dat doen met jonge en oude architecten in samenspraak met jonge gezinnen. We vragen ons af hoe we duurzame woningen creëren waar jonge gezinnen zich kunnen huisvesten, en hun gezin, hun leven kunnen uitbouwen.”

Voor het toerisme gaat veel aandacht naar onze gastronomie. Gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu, “Volgend jaar zullen we ook een biergids hebben voor West-Vlaanderen. We zijn een provincie waar veel brouwerijen actief zijn, van groot tot klein. Daar willen we volgend jaar ook extra aandacht aan geven”.

Ook de waterhuishouding blijft een belangrijk aandachtspunt. De provincie gaat volgend tussen anderhalf en twee miljoen investeren in het vermijden van wateroverlast en gaat ook investeren in tekorten aan water.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen