10.1 C
Brugge
dinsdag, november 30, 2021

Schepen Jasper Pillen ziet in eis van de Gouverneur een poging tot verplichte vaccinatie

De gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé, eist dat er op het lichtparcours Wintergloed in Brugge gebruik wordt gemaakt van het Covid Safe Ticket (CST). 

“Grote delen van de stad afsluiten voor niet-CST-houders omdat er een in open lucht (dat was toch beter?) een lichtparcours is? Ik vind dat een hellend vlak”, schrijft Schepen Jasper Pillen op zijn sociale media. “Wat met bewoners? Wat met bezoekers van bewoners? En gaan we dat dan volgend jaar ook toepassen voor een bezoek aan het strand? Dit lijkt vooral op een poging om de verplichte vaccinatie af te dwingen. Als liberaal ben ik sceptisch ten opzichte van verplichtingen. Het is me ook niet duidelijk hoe je een volwassen persoon die echt weigert geprikt te worden gaat dwingen daartoe. Maar anderzijds kunnen we de druk op de zorg en de daardoor vertraagde verzorging aan andere patiënten niet negeren. Moeilijk debat”, besluit de Schepen.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen