10.1 C
Brugge
dinsdag, november 30, 2021

Stad Brugge wil niet ingaan op eis van Gouverneur Decaluwe

De gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé, eist dat er op het lichtparcours Wintergloed in Brugge gebruik wordt gemaakt van het Covid Safe Ticket (CST). 

Volgens het stadsbestuur is het gebruik van het CST quasi onmogelijk op het lichtparcours. “We spreken hier over een parcours van bijna vier kilometer waar ook mensen wonen. Het is bijna onmogelijk om daar op het Covid Safe Ticket te controleren”, reageert burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Bovendien zegt de stad voldoende maatregelen genomen te hebben om de circulatie vlot te laten verlopen. “Op het parcours mag er geen raamverkoop zijn en we zorgden voor nog meer stewards die iedereen in beweging moeten houden. Er zijn ook verschillende alternatieve routes uitgewerkt voor als het druk wordt. Maar we zullen deze week ons best doen om tot een oplossing te komen.”

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen