10.1 C
Brugge
dinsdag, november 30, 2021

1712 op het concertgebouw van Brugge

Er bestaan verschillende soorten geweld tegen vrouwen, zoals seksueel- en huiselijk geweld, seksuele intimidatie, maar ook eergerelateerd-, en cybergeweld. Via 1712 krijg je uitleg en informatie over de verschillende vormen van geweld tegen vrouwen, verschillende meldpunten en organisaties, campagnes, tips en nationaal en internationaal beleid tegen geweld tegen vrouwen.

Op het concertgebouw van Brugge was er woensdagavond dan ook een oproep te zien om het nummer 1712 verder publiek-eigen te maken.

Het is belangrijk om het nummer 1712 te promoten, zegt Ann Vandenbroucke van de welzijnsdienst CAW Noord-West-Vlaanderen: “Dat speelt zich binnenkamers af, mensen komen daar moeilijk mee naar buiten.  Slachtoffers zoeken heel moeilijk hulp. Daarom is het belangrijk dat daar aandacht aan gegeven wordt. Er is een telefoonnummer en een chatlijn waar je terecht kan met vragen rond geweld en hulpverlening.” 

Niet alleen slachtoffers aarzelen om contact op te nemen, maar ook buren, familieleden, kennissen, vrienden nemen geen contact, zegt Ann Vandenbroucke: “Dat ligt allemaal zeer gevoelig. Mensen willen zich niet moeien, ze willen niet verklikken. Maar als je weet dat er ergens geweld wordt gebruikt, is het beter om dit te melden.” 

Sinds corona merken de CAW’s dat er meer vragen zijn rond geweld. “We weten niet of het geweld op zich is toegenomen door corona, maar de mensen namen het afgelopen jaar meer contact op met ons. Er is meer vraag naar hulpverlening voor partnergeweld en dat is positief.”

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen