10.1 C
Brugge
dinsdag, november 30, 2021

Volg hier de Brugse Stedelijke Culturele Raad live

Voor het tweede jaar op rij wordt de Algemene Vergadering van de Brugse Stedelijke Culturele Raad (SCR) in een filmformaat gegoten vanaf zondag 28 november 2021 om 11.00 u.

Schepen van Cultuur Nico Blontrock: “De SCR is een adviesorgaan van Stad Brugge, waarin vertegenwoordigers van de Brugse socio-culturele verenigingen zetelen. Zij adviseren onder andere over subsidieaanvragen, reiken jaarlijks een Aanmoedigingsprijs en Prijs van de SCR uit, en houden de vinger aan de pols bij het uitgebreide socio-culturele veld dat Brugge rijk is. Het is voor de schepen van Cultuur dan ook een ideaal platform om te horen wat er leeft, en om daar waar mogelijk met beleid op in te spelen. Vandaar dat het ook cruciaal is dat alle verenigingen een korte lijn hebben met onze SCR. Want – eens te meer – Brugge maak je samen!”

Voorzitter Piet De Langhe: “Met de Stedelijke Culturele Raad zijn wij graag de spreekbuis van alle socio-culturele verenigingen in Brugge. Zitten de verenigingen met bepaalde noden of verzuchtingen, vragen of opmerkingen, dan kunnen ze steeds bij ons terecht. Als stedelijke adviesraad hebben wij een welomlijnde taak, maar het staat ons steeds vrij om cultuur gerelateerde onderwerpen aan te brengen bij het beleid.

Deze wisselwerking tussen beleid en verenigingen is doeltreffend en biedt een absolute meerwaarde voor alle socio-culturele verenigingen. Daarom roepen wij de verenigingen dan ook op om beroep te doen op onze werking. Onze bureauleden staan steeds voor je klaar met een luisterend oor.”

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen