4.9 C
Brugge
woensdag, januari 26, 2022

CD&V volgens Groen Brugge eerder een afwachtende houding inzake autoluwe binnenstad

Brugge is zo’n fantastische stad dat deze door veel mensen wil bezocht worden. De manier hoe mensen de stad bereiken verdient volgens Groen Brugge toch wel wat extra aandacht. “Bruggelingen mogen hier geen grote nadelen van ondervinden. Daarom vinden we het belangrijk het parkeerbeleid wat meer onder de loep te nemen.

Vandaag de dag proberen heel veel toeristen toch een parkeerplaats te vinden die zo dicht mogelijk bij de markt van Brugge ligt. En dan eindig je vaak bij het bovengronds parkeren, niet toevallig ook de plaats waar de inwoners van de binnenstad hun eigen voertuigen willen stallen. En dan heb ik het niet alleen over auto’s. Na een vorige interpellatie over toegankelijke voetpaden en de vele fietsen op voetpaden kwamen na mijn meldingen telkens een negatief antwoord. De stad wil precies dat voetpaden nog steeds geblokkeerd worden door fietsen. De nood naar extra fietsenstallingen is groot.

Recent werd aangekondigd dat Interparking de Oesterparking als optie ziet om een nieuwe parking aan te leggen met 7  bouwlagen. Dit wil zeggen dat de Koning Albert I laan nog meer auto’s moet slikken, terwijl al lang het mantra van de mobiliteitsdienst is om de bezoekers via de expressweg én de Bevrijdingslaan de stad binnen te loodsen.

Recent werd in deze gemeenteraad ook duidelijk dat bijna alle partijen bereid zijn om maatregelen te nemen voor een autoluwe binnenstad. Enkel CD&V hanteerde eerder een afwachtende houding”, besluit raadslid Janos Braem.

Ben je al mee met dit?

1 REACTIE

  1. De houding van Groen klopt niet helemaal.

    wie de gemeenteraden volgt weet dat Groen Brugge pleit voor een autoVRIJE binnenstad om te beginnen met de volledige steenstraat, markt, wollenstraat 24/7 verboden voor auto’s, uitbreiding, naar de geldmuntstraat enz … wanneer er dan gewezen wordt op ‘wat met de inwoners en handelaars’ dit vangt bot bij Groen, en niet enkel een autoluwe zoals dit artikel aantoont, het huidig beleid wimpelt dit voorstel weg, maar andere partijen zoals Vooruit en NVA stellen voor om de piste autoluw te bekijken onder bepaalde voorwaarden, en dit wordt idd bekeken onder een afwachtende houding door CD&V , en waarom, omdat CD&V met de scepter zwaait, (zo simpel is het). CD&V spreekt , Vooruit en Open VLD knikken volmondig blindelings ja . En groen is blij dat er naar gekeken wordt naar de optie. dit is de realiteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen