4.6 C
Brugge
woensdag, januari 26, 2022

Dominik Thalhammer is de nieuwe coach van Cercle Brugge

Dominik Thalhammer is de nieuwe coach van Cercle Brugge. De 51-jarige Oostenrijker ondertekende een contract tot juni 2023 bij Groen-Zwart. Dominik Thalhammer beschikt over een schat aan ervaring en skills waarmee hij al solide resultaten boekte met LASK Linz in de Oostenrijkse Bundesliga en op het Europese toneel.

Als coach was Dominik Thalhammer tussen juli 2020 en september 2021 actief voor het Oostenrijkse LASK Linz. In z’n eerste match als coach van LASK, tijdens de 1/8ste finales van de Europa League, nam hij het meteen op tegen Manchester United. Tijdens de Europese campagne van vorig seizoen nam LASK het in de Europa League-groepsfase onder meer op tegen Antwerp, nadat het in de kwalificatiewedstrijden Sporting CP (Portugal) en DAC Streda (Slovakije) uitschakelde. Uiteindelijk zou LASK Linz in groep J op een 3e plaats eindigen (na Tottenham en Antwerp) met 10 punten uit 6 wedstrijden.

In de Oostenrijkse Bundesliga eindigde Thalhammer met LASK Linz afgelopen seizoen op een 4e plaats. Voor het eerst in 21 jaar bereikte het team ook de Oostenrijkse bekerfinale. Dit seizoen schakelde Thalhammer Vojvodina (Servië) en St. Johnstone (Schotland) om zo LASK Linz te kwalificeren voor de UEFA Europa Conference League-groepsfase.

In het verleden was Dominik Thalhammer ook al 10 jaar actief in verschillende functies voor de Oostenrijkse voetbalbond, waaronder in de ontwikkeling van jonge spelers. Als coach staat hij bekend als iemand die high-intensity voetbal op de mat brengt met veel pressing en een gezonde agressiviteit naar voor. Bij Cercle Brugge moet Dominik Thalhammer, samen met z’n assistenten Jimmy De Wulf en Miron Muslic, Groen-Zwart zo snel mogelijk uit de degradatiezone halen. 

Cercle Brugge heeft vandaag de samenwerking met Yves Vanderhaeghe beëindigd.

Yves verlaat Cercle met onze oprechte dank voor z’n inzet, passie en strijd in onder meer de redding van vorig seizoen.

Dit seizoen staat Cercle na 16 wedstrijden slechts op een teleurstellende 17e plaats in de Jupiler Pro League met 13 punten (op 48). Hoe moeilijk het ook is om deze beslissing te nemen, de sportieve resultaten zijn na 16 wedstrijden onvoldoende en een coachwisseling is essentieel. Cercle zal heel binnenkort dan ook een nieuwe coach voorstellen.

Cercle wil Yves Vanderhaeghe nogmaals bedanken voor z’n inzet en wenst hem oprecht het allerbeste toe in z’n verdere toekomst.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen