4.9 C
Brugge
woensdag, januari 26, 2022

Wintergloed 2021 gestart

Wintergloed werd afgelopen vrijdag met een druk op de knop officieel geopend door burgemeester Dirk De Fauw.

De Lichtbelevingswandeling laat Brugge al voor het derde jaar op rij schitteren en dit keer draait alles rond het ‘woord’. Het parcours voert je langs 14 indrukwekkende licht- en woordinstallaties op bekende en minder bekende plekjes in de historische binnenstad. Magisch verlichte pleinen en monumenten komen tot leven in poëzie, slam poetry en oneliners. Zovele mooie woorden van Brugse kunstenaars! 
 
Met de Wintergloed app wordt jouw beleving nog wonderlijker. Je stapt mee in het betoverende gesprek over de stad. Je voegt je eigen woorden toe. Je switcht ook even tussen de reële en de virtuele wereld. Richt je mobiele telefoon naar de torenspits van de O.L.V.-kerk en beleef dit fantastische monument in vloeiende transformaties en oneindig variërende patronen van klank en kleur. Erfgoed in Augmented Reality. Onthutsend mooi!
 
Tussen de Gentpoort en het Minnewaterpark golven Fluisteringen je tegemoet. Met een eigenzinnige soundscape vertolken volgende Brugse woordkunstenaars van het jongerenplatform ‘Jong volk’ hun relatie met de stad: Nina Everaert, Gerard Cornet, Karim Shatla, Lucy Lu en Ward Rosseel 
  
Gaan in jou de woorden kriebelen? Zend een haiku in en zie jouw gedicht geprojecteerd aan de Rozenhoedkaai en op de gevels van de stad. Een haiku is een kort gedicht van 3 regels waarvan de eerste en de derde regel 5 lettergrepen tellen en de tweede regel 7 lettergrepen.

PRAKTISCH

Hou rekening met volgende COVID-maatregelen:

  • Het dragen van een mondmasker is verplicht (vanaf 10 jaar) langs de volledige wandeling van 17u-middernacht
  • Hou steeds voldoende afstand, minstens 1.5m
  • Deelnemers aan de lichtbelevingswandeling worden verwacht een geldig Covid Safe Ticket te hebben
  • Er is éénrichtingsverkeer in wijzerzin
  • Volg de richtlijnen van de stewards

Bekijk alle COVID-maatregelen die gelden tijdens Wintergloed.COVID-19 maatregelen

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen