4.7 C
Brugge
donderdag, januari 20, 2022

Stapt Brugge naar het Comité P?

De oproep van de politie naar de twee verdachten die op 11 april een meisje aanrandden in het station van Brugge, heeft maar liefst vijftig tips opgeleverd. Daarbij zaten heel wat concrete tips die voor een stroomversnelling in het dossier hebben gezorgd. De aanranding was gisteren te zien in het online format ‘Faroek’, hier op HLN en VTM NIEUWS. 

De politie van Dendermonde was, met de hulp van ‘Faroek’, op zoek naar een man die op 11 april een meisje van 16 jaar had aangerand in het station van Brugge, en zijn kompaan. De feiten werden vastgelegd door bewakingscamera’s in het station. Maar er was geen enkele communicatie hierover met de Lokale Politie van Brugge of de spoorwegpolitie. Burgemeester Dirk De Fauwe viel als hoofd van de Politie van Brugge dan ook bijna van zijn stoel toen hij de teasers op VTM zag voorbij komen. Onze burgemeester spreekt van een grote flater van de Dendermondse politie. Maar zei spreken dit tegen.

Op die beelden was te zien hoe de man op het perron het meisje vastgreep en haar op een bankje trok. Uiteindelijk kon ze zich lostrekken en weglopen. Achteraf maakten de man en zijn kompaan zich vrolijk en gaven elkaar een high five. 

Nadat het bericht van Faroek’ online werd gezet en werd getoond in VTM NIEUWS, kwamen er vijftig tips binnen.  Bij die tips kwamen telkens dezelfde namen naar voren. De politie laat weten nu dat “het opsporingsbericht concrete informatie heeft gegeven waardoor het onderzoek verdergezet kan worden.” 

De originele oproep van ‘Faroek’ is, op vraag van de politie nu ook offline gehaald en de verdachten zijn onherkenbaar gemaakt. Toch lijkt het erop dat dit binnen het comité P nog een staartje zal krijgen. Het Vast Comité van Toezicht op de politiediensten is het extern controleorgaan op de politie.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen