4.9 C
Brugge
woensdag, januari 26, 2022

Zitten de onderhandelingen met Antwerpen in zwaar vaarwater

Enkele maanden geleden gaf de gemeenteraad van Brugge groen licht voor onderhandelingen tussen de haven van Zeebrugge en de haven van Antwerpen om tot een eengemaakte haven te komen, de Port of Antwerp-Bruges. Er zijn volgens gemeenteraadslid Raf Reuse (Groen) verschillende signalen dat de gesprekken over de havenfusie stroef verlopen. “Er was het antwoord op een schriftelijke vraag waaruit blijkt dat het hele proces langer zal duren dan voorzien. Recenter liet Apzi-Voka, de vereniging van Zeebrugse havenbedrijven, zich kritisch uit. Zij stellen dat een fusie met Antwerpen niet hoeft zonder een nieuwe zeesluis. De plannen voor die sluis lopen veel vertraging op, bleek vorige maand. Met die uitspraak maakten de havenbedrijven vooral duidelijk dat er in de nieuwe fusiehaven nog altijd voldoende geïnvesteerd moet worden in Zeebrugge. Ze zien op dat vlak te weinig vooruitgang in de gesprekken met Antwerpen”, zegt Reuse.

Groen-fractieleider Raf Reuse vraagt daarom opheldering over de lopende onderhandelingen. “Ik wil graag weten wat de struikelblokken precies zijn. Daarnaast vraag ik aan de burgemeester hoe hij zal garanderen dat Brugge als juniorpartner in de nieuwe fusiehaven, voldoende zijn belangen kan verdedigen”.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen