4.9 C
Brugge
woensdag, januari 26, 2022

Stadsfestival met ruim 40 fotografen op 11 locaties

Nog tot zondag 31 december loopt in Brugge de 7de editie van Brugge Foto, het stadsfestival fotografie met boeiende tentoonstellingen én een extra programma. Brugge Foto is een uniek evenement met tentoonstellingen fotografie op 11 locaties in het centrum van Brugge. Ze vormen een mooi traject met alle expo’s op wandelafstand.

Het festival bewandelt geen platgetreden paden, maar getuigt van de grote diversiteit in de wereld van het fotografisch beeld, met aandacht voor documentaire verhalen, fotografische essays, hedendaagse conceptuele fotografie en de zoektocht naar een connectie met andere kunsten. Ruim 40 Belgische en buitenlandse fotografen tonen hun fotoprojecten. De curatoren bouwen het festival uit op 3 pijlers. Ze gaan op zoek naar de grenzen van fotografie, geven een plaats aan de jonge fotografen voor de toekomst en zetten de klassieke documentaire fotografie van de jaren ‘70 van de vorige eeuw in de kijker. Op het programma staan zowel aankomende talenten als toonaangevende fotografen.

De toppers op de affiche zijn Mimi Plumb (VS), John Divola (VS), Bert Danckaert (BE) en Paul D’Haese (BE). Ook de Brugse fotograaf Jean Godecharle krijgt ruime aandacht op 3 locaties.

Het Gezellehuis pakt uit met werk van 4 fotografen waarbij de link met de natuur, de stilte en de poëzie hoorbaar is. Isabel Devos, Christine Lefebvre, Kurt Stockman en Franky Verdickt presenteren er onder de noemer ‘Observaties van het Landschap’ hun contemplatieve beelden.

Ook de jonge talenten en de selfmade fotografen zijn zeer aanwezig. In De Tank maken we kennis met het experimentele werk van Judith Desmyttere, Ann-Sophie Deproost en Sam De Buysere terwijl Breedbeeld in het Concertgebouw uitpakt met de 2de editie van Opus One, een staalkaart van eindwerken van de masterstudenten van verschillende fotografieopleidingen in ons land.

Brugge Foto ontplooit zich ten volle van 25 november tot 31 december 2021. De meeste expo ’s zijn open van donderdag tot zondag, van 14:00 tot 17:00 uur. Sommige expo ’s hebben andere of ruimere openingstijden. Raadpleeg voor uw geplande bezoek in dit Magazine de informatie over de exacte periodes, dagen en uren op alle locaties. Brugge Foto is een gratis festival. Wie niet in Brugge woont, betaalt een ticket van 6 € voor de expo in het Concertgebouw, op de andere 10 locaties is de toegang ook voor hen gratis.

Brugge Foto is een samenwerking van Musea Brugge, Cultuurcentrum Brugge, Stedelijke Academie Brugge DKO, Concertgebouw Brugge, Het Entrepot, De Republiek, BEEN en Breedbeeld. Last minute nieuws is te vinden op de website www.bruggefoto.be en de Facebook pagina facebook.com/BRUGGEFOTO.

We wijzen hier speciaal op enkele belangwekkende expo’s:

John Divola (San Fernando Valley) en Mimi Plumb (The White Sky) in de Speelmanskapel, Beenhouwersstraat 1.

THIS IS NOT ABOUT & TRANSFORMATION in De Tank, Burg 4 met installaties van Bert Danckaert, Paul D’Haese, Marnix De Keukelaere, Judith Desmyttere, Ann-Sophie Deproost en Sam De Buysere.

OBSERVATIES VAN HET LANDSCHAP in het Gezellehuis, Rolweg 64, met presentaties van Isabel Devos, Christine Lefebvre, Franky erdickt en Kurt Stockman.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen