4.9 C
Brugge
donderdag, januari 27, 2022

Weekend van het Brugs naar de foyer van de Koninklijke Stadsschouwburg

Cultuurcentrum Brugge organiseert van woensdag 26 t.e.m. zondag 30 januari 2022, samen met heel wat partners, de eerste editie van een gloednieuw festival: het Weekend van het Brugs.

Bruggelingen herkennen elkaar in het verre buitenland aan hun taal. Behalve de liefde voor de stad is er niets dat de inwoners zo sterk verbindt als de eigen taal. Het Brugs is niet enkel de taal van volkse kluchten maar een eeuwenoude, rijke en sappige cultuurtaal. Een (verlengd) weekend om je woordenschat via lezingen, rondleidingen en concerten te verrijken en parels uit de eigen streektaal te ontdekken.

Op maandag 13 december, om 13.30 uur, in de foyer van de Koninklijke Stadsschouwburg (Vlamingstraat 29, 8000 Brugge) staat Cultuurcentrum Brugge samen met schepen van Cultuur, Nico Blontrock, en de andere partners stil bij het uitgebreide festivalprogramma. De pers is hier vriendelijk op uitgenodigd.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen