4.7 C
Brugge
donderdag, januari 20, 2022

Hoogspanningsproject Ventilus moet ondergronds

Ventilus zorgt voor een sterk, toekomstgericht en betrouwbaar West-Vlaams elektriciteitsnet. Verschillende bouwstenen dragen daartoe bij. Onderzeese kabels brengen elektriciteit van de windmolenparken in de Noordzee aan land en wordt verbonden met een nieuw hoogspanningsstation. Via een conversiestation sluit ook een nieuwe verbinding met een buurland aan op het hoogspanningsstation. Een bovengrondse luchtlijn zou zorgen voor de aansluiting op het bestaande elektriciteitsnet. Hierdoor kan de elektriciteit naar verbruikers in het binnenland worden verdeeld.

De CD&V burgemeesters, waaronder ook onze burgemeester laten van zich horen. Dit zijn onze voornaamste krachtlijnen zegt burgemeester Dirk De Fauw:

Versterken van het West-Vlaams elektriciteitsnet en het voorzien van een backup voor Stevin om de groene stroom duurzaam aan land te brengen moeten gerealiseerd worden. Nieuwe hoogspanningslijnen dienen onder de grond geplaatst te worden. Bovendien moeten leidingen die versterkt moeten worden, ook ondergronds worden geplaatst. Het is onze overtuiging dat deze benadering de enige juiste is in de huidige maatschappelijke context en met het oog op een duurzame toekomst. Duurzame energiebevoorrading + goeie omgevingskwaliteit en gezondheid moeten, gezien de technologische evoluties, toch echt wel hand in hand kunnen gaan!

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen