4.7 C
Brugge
donderdag, januari 20, 2022

Iedereen blij bij Club Brugge

De bekerconfrontatie tussen Genk en Club Brugge werd beslecht met strafschoppen en daar toonde Club zich de meerdere van de thuisploeg. Mignolet stopte de eerste elfmeter en daarna wisten alle strafschopnemers bij Club te scoren, waardoor Blauw-Zwart naar de kwartfinale gaat.

“De doelstelling voor het seizoen was om voor de dubbel te gaan”, aldus een duidelijk gelukkige Clubdoelman Simon Mignolet. “En door dit Genk nu met strafschoppen te kloppen zijn we weer een stapje dichter bij één van onze doelen. Dit kan alleen maar goed doen voor de komende weken. Ik was trouwens goed voorbereid voor een eventuele strafschoppenreeks, ik wist wat ze gingen doen, maar ik ben vooral blij dat ik die eerste penalty kon pakken. De jongens trapten hun elfmeters perfect binnen, dus ja, heel blij dat we doorgaan.” Mag je dit een overwinning op karakter noemen vroegen wij ons af, want Club kwam twee keer achter te staan, maar vocht telkens terug. “Ik denk dat je dat zeker mag zeggen, want tweemaal in vier dagen hier komen spelen is zeker geen cadeau. Genk is en blijft een sterke ploeg, dat hebben ze zeker opnieuw bewezen, maar als je dan, tot twee keer aan het langste eind kunt trekken dan doen zo’n overwinningen dubbel zoveel deugd natuurlijk. En ja, zondag had ik een doelpunt op mijn geweten en vandaag ging alles goed dus ik ben diegene die in de spiegel moet kijken. Ik had vandaag mijn aandeel in deze kwalificatie, maar we hebben vandaag opnieuw als ploeg getoond dat we willen winnen en dat is het voornaamste.”

(FDC)

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen