4.9 C
Brugge
woensdag, januari 26, 2022

Club Brugge heeft op eigen veld een 3-2 zege behaald tegen Seraing

Philippe Clement zag dat zijn team tot de laatste minuut moest knokken om de drie punten thuis te houden tegen Seraing. Dat lukte en dus kan Club met vertrouwen afzakken naar Parijs.

“De match tegen PSG staat volledig los van deze wedstrijd”, aldus de Brugse coach. “Je moet deze match ook in de context plaatsen van deze week: zondag speelden we meer dan een helft met tien man, terwijl we woensdag nog eens 120 minuten voetbalden. Het is wel zo dat we deze match veel eerder hadden moeten beslissen. Ook in de tweede helft kregen we nog verschillende honderd procent kansen, maar zo lang er maar één doelpunt verschil is, blijft het erg spannend. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt door niet meer te scoren. Die twee tegengoals zijn frustrerend. Dat zijn twee jeugdzondes, maar ik onthoud vooral dat de jonge gasten heel veel kwaliteiten hebben laten zien.”

Eén van die jonge spelers was Cisse Sandra. Het zeventienjarige talent blonk dit seizoen al uit in de Youth League en pikte nu ook zijn eerste doelpunt mee op het hoogste niveau. “Ik ben heel tevreden over Cisse zijn balvastheid en werkkracht voor de ploeg. Hij is een verstandige jongen die al een tijdje bij ons aan het trainen is. Hij heeft veel lessen geleerd vorig jaar bij Club NXT. Hij en Noah Mbamba hebben het mooie voorbeeld van Charles De Ketelaere gehad. Het zijn twee jongens die het potentieel hebben om net als Charles een basisspeler te worden bij Club Brugge. Ze hebben nog een hele weg af te leggen, maar er staat bij allebei een goede kop op en dat is heel belangrijk.” (SF)

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen