4.6 C
Brugge
woensdag, januari 26, 2022

Toekomst Hotel Restaurant Lodewijk Van Male onzeker?

Hotel Restaurant Lodewijk Van Male is een horeca-zaak met een lange geschiedenis in Male.  De inrichting bevindt zich in het woonpark De Linde.  De startnota voor het RUP woonparken stelt volgens Groen Brugge het volgende doel voorop voor de Brugse woonparken; “Een woonpark is bedoeld als een woongebied van louter residentiële aard en bijgevolg gericht op het rustig verblijven in een homogeen voor het wonen bestemd woongebied in het groen”.

“De inrichting is de laatste jaren steeds meer een bron van significante (geluids)overlast, zegt raadslid Karin Robert van Groen.  Deze overlast is goed gedocumenteerd en Stad Brugge is goed op de hoogte van deze overlast.

De oorzaak van deze significante geluidsoverlast is dikwijls terug te brengen op een reeks overtredingen en een ontbreken van respect voor de opgelegde voorwaarden (het gebruik van mobiele geluidsinstallaties buiten, het niet naleven van de voorwaarden van de klasse 3 aktename, het tot op de dag van vandaag blijven gebruikmaken van een onvergunde feestzaal etc.) Dit alles weet Stad Brugge.  De overtredingen zijn ook goed gedocumenteerd. Dit soort overtredingen staat hoog op de prioriteitenlijst voor de handhaving van milieu- en bouwovertredingen maar toch laat Stad Brugge de uitbater begaan.

De voorwaarden van de klasse 3 akte name worden niet gerespecteerd.  Door de politie werden de volgende overtredingen al meerdere malen vastgesteld; live bands in de feestzaal en het voortdurende gebruik van de onvergunde feestzaal.  Er wordt geen moeite gedaan om de hinder voor de buren te beperken, de oude airconditioning unit is nog steeds niet voorzien van een omkasting, …. De voorwaarden en/of de handhaving van de klasse 3 aktenamen zijn dus duidelijk ontoereikend om het rustig wonen in het woonpark te garanderen. Bovendien verplaatsen de activiteiten van de feestzaal zich de laatste jaren meer en meer naar de tuin. Maar dit soort activiteiten in open lucht worden niet geregeld door de voorwaarden van de klasse 3 akte name.  Stad Brugge heeft bovendien niet de legale middelen om de overlast van deze activiteiten in open lucht te beperken of toch tenminste om de rust in het woonpark te garanderen”, aldus nog raadslid Karin Robert .  

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen