4.9 C
Brugge
woensdag, januari 26, 2022

Voeg musea en park toe aan BRUSK

De N-VA mandatarissen van Brugge stellen voor de uitbreiding rond Brusk met Groeningemuseum, Arentshof, te vervolledigen met het Gruuthuse-museum en het Sint Janshospitaal

“Ons voorstel is die combinatie musea en park verder door te trekken langs de bovengrondse poort via het Wevershof met de Begijnhoftuin.

Deze tuin loopt achter (!) de Begijnhofhuisjes en parallel met de vroegere ambulanceroute tussen beide hospitalen St Jan en Minnewater, en eindigt met een tunnel tot aan de tuin van het Minnewater. Zo zou dwars door Brugge een groene ader ontstaan van het museumkwartier tot aan de tuin van het Minnewater, bij hergebruik van die tunnel.

De Begijnhoftuin en de Minnewatertuin kunnen gebruikt worden om opgeslagen buitenkunstwerken aan het publiek te tonen. Het wordt een Brugs Middelheimpark. 

Het biedt bijkomend programma in de uitbouw van Brugge als congresstad. Langs Zonnekemeers is aansluiting mogelijk met de toeristische gouden driehoek, met het Walplein en zijn aanwezige horeca, met in de omgeving Mariastraat en haar winkelaanbod. Een positieve opsteker voor die vele zelfstandigen in deze barre en blijvende corona-tijd.

Ons voorstel is ook het Minnewater, eventueel gedeeltelijk, te gebruiken als expositie ruimte voor onze Brugse  kunstenaars. Mijn voorstel werd door collega Nele Caus gebracht op de Gemeenteraad van 29 maart en sluit hier perfect op aan. Het is bedoeld als een positief aanbod tot beleid”, besluit N-VA Brugge.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen