4.9 C
Brugge
woensdag, januari 26, 2022

De sluisdeur is terug op haar plaats

Na de onderhoudswerken aan deur 1 van de Pierre Vandammesluis ging deze sluisdeur – zonder onvoorziene omstandigheden – teruggeplaatst worden dinsdag 30 november 2021. Maar door het stormweer ging dit pas deze maandagvoormiddag door.

Tijdens deze werken was geen verkeer mogelijk zijn over brug 1 en brug 2 van de P. Vandammesluis. Dit zijn de 2 bruggen aan landzijde (kant achterhaven).   

Alle verkeer zal over brug 3 verlopen. Brug 4 is momenteel ook nog afgesloten door werken tot 15 december. Dit alles zal zonder twijfel zorgen voor een verkeersinfract. Het is dan ook beter deze zone te vermijden!

Met een gewicht van 2.500 ton, de oppervlakte van een kwart van een voetbalveld (66 m x 11 m) en een hoogte van 25 m, mag het terugplaatsen van de sluisdeur best een huzarenstuk genoemd worden. Zie de foto’s van Hans Van Nieuwenhuyse hier boven.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen