4.6 C
Brugge
woensdag, januari 26, 2022

Hoe gaat de buurtparking ALTEBIJ er uit zien?

In onze krant stond de afgelopen dagen dat op de groene weide in Altebij een buurtparking komt. Logisch dat de eerdere optie voor een randparking werd afgevoerd omdat er onder meer onvoldoende mogelijkheid is voor een veilige ontsluiting en ook geen openbaar vervoer is in de buurt. N-VA Brugge vraagt zich af hoe die buurtparking op Altebij dan wel wordt ingericht. Een asfaltparking is volgens de partij zeker uit den boze gezien het gevaar voor overstroming.

“Recente foto’s van buurtbewoners tonen dat deze groene weide, gezien de overvloedige regenval van de laatste dagen, net een grote zwemvijver is geworden. Met een parking op dit perceel is er zeker gevaar voor overstroming, zegt de oppositiepartij.

Wil er aub rekening mee houden (àls dit project doorgaat, wat nog zeer de vraag is) dat er grasdallen worden gebruikt of ander materiaal dat waterdoorlatend is.

In een interpellatie van april 2020 drong ik er op aan, samen met mijn fractie, om dit uniek stukje natuur hoe dan ook niet verloren te laten gaan, een idee waar wij nog steeds achter staan. Wij vragen ons ook af of er wel nood is aan een buurtparking.

Maar, indien er toch een gedeelte van dit perceel buurtparking wordt, kan nog altijd een combinatie met een “tiny forest”, een mini-bos met een speelpleintje en een park met enkele banken zuurstof geven en de buurt opfleuren.

In de omgeving is er heel weinig openbaar groen. De Brugse vesten liggen aan de andere kant van de Ring en het Veltembos is een heel eind verder. Door de coronacrisis hebben we ondervonden hoe belangrijk het is over wat groene ruimte te beschikken.

Onze N-VA fractie dringt er ook op aan dat de omwonenden op tijd geïnformeerd worden van de concrete plannen voor hun “groene weide”. Zowel vorig jaar als nu moesten zij dit lezen in de pers en staan ze voor voldongen feiten. Zij waren ook in de overtuiging dat een democratisch bestuur aandacht zou schenken aan inspraak”, besluit de N-VA Brugge. 

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen