4.7 C
Brugge
donderdag, januari 20, 2022

Vragen we binnenkort in Brugge onze rijbewijzen digitaal aan?

De stad Brugge zal samen met zes andere lokale besturen (Houthalen-Helchteren, Harelbeke, Huldenberg, Zemst, Beersel en Vilvoorde) onderzoeken in welke mate het mogelijk is om in de toekomst een rijbewijs digitaal aan te vragen vanuit het examencentrum.

Met deze vernieuwde aanpak willen we een meer efficiënte en klantvriendelijke aanvraagprocedure aanbieden door het uitschakelen van een aantal tussenstappen:

  • De burger hoeft nog maar één keer naar het stad- of gemeentehuis te gaan in plaats van twee keer.
  • Het lokaal bestuur hoeft enkel nog het rijbewijs af te leveren en niet langer de aanvraag te doen.

Vlaamse subsidies

Via het relanceproject ‘Gemeente zonder gemeentehuis’ wil de Vlaamse Overheid haar steden en gemeenten ondersteunen die samen innovatieve, digitale oplossingen uitwerken om hun dienstverlening en interne werking klantgerichter te maken. De samenwerking die Brugge aangaat met de andere zes gemeenten past in dat kader.

Naast de indienende steden en gemeenten hebben ook de Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten, de examencentra, het expertisecentrum autokeuring, het departement mobiliteit en ‘Digitaal Vlaanderen’ zich al bereid getoond mee te werken aan een oplossing.

Intentieverklaring goedgekeurd

Voor het indienen van het dossier heeft Houthalen-Helchteren, als trekker van het project, van elke samenwerkende partner een ondertekende intentieverklaring tot samenwerking en verklaring op eer ter verantwoording van personeelskosten nodig. Die intentieverklaring werd deze voormiddag goedgekeurd in het Brugse schepencollege.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen