4.9 C
Brugge
donderdag, januari 27, 2022

We zijn booster-prik-kampioen onder de centrumsteden

Aangezien de bescherming die de vaccinatie tegen COVID-19 na een aantal maanden begint de dalen, is het sterk aanbevolen om een herhalings- of boostervaccinatie te krijgen. Dat is een derde prik een aantal maanden nadat je volledig gevaccineerd bent (of een tweede als je met een Jansen-vaccin gevaccineerd bent). De herhalings- of boosterprik zorgt ervoor dat de bescherming die de vaccins bieden, opnieuw naar het hoogste niveau wordt opgetild. Het is een “boost” voor je immuniteit.

Net geen twee miljoen landgenoten, van wie 1.218.600 Vlamingen, kregen al een zogenaamde boosterprik. Goed voor een vijfde van de gevaccineerde Belgen. Vooral het zorgpersoneel en de 65+’ers zijn al aan de beurt geweest. Toch blijken er regionaal grote verschillen. Ook centrumsteden Brugge en Antwerpen lopen op kop met hun vaccinatiecampagne.

Onze stad maar ook Knokke-Heist, Koksijde en Bonheiden zijn vaccinatiekampioen. Daar is al meer dan 30% opnieuw gevaccineerd. Een boostervaccinatie is bedoeld als oppepper om de bescherming op peil te houden. Een booster draagt bij aan een blijvend hoge bescherming tegen het coronavirus. 

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen