4.9 C
Brugge
woensdag, januari 26, 2022

Brugge gaat €900 000 per jaar besparen op haar verzekeringen

Stad Brugge sloot in het verleden de meeste verzekeringsovereenkomsten af met verzekeringsmaatschappij Ethias. Dit is historisch zo gegroeid aangezien Ethias fungeert als opvolger van OMOB die zich juist specifiek richtte op lokale besturen. OMOB (Onderlinge Verzekeringsmaatschappij der Openbare Besturen) werd opgericht door enkele Belgische steden uit verschillende gewesten. Mede onder druk van de N-VA oppositie nam stad een externe consultant (AON Public Markets) onder de arm om alles verzekeringen eens tegen het licht te houden.

“In huidige legislatuur levert dit vanaf 2022 jaarlijks een besparing van 900000 euro op of 3,6 miljoen euro tot eind 2025, zegt Schepen Mercedes Van Volcem (Open VLD). Over de hele legislatuur zal het een besparing van 4,4 miljoen euro opleveren. In 2020 en 2021 korting afgedwongen op vrijwillige basis voor 800000 euro. En toch: een bredere dekking en ruimere dienstverlening”!

Aon België is een toonaangevende verzekeringsadviseur en -makelaar. We geven onze klanten onafhankelijk advies rond verzekeringen, herverzekeringen, risicobeheer, pensioenen en verloning. Dit betekent concreet dat we hen begeleiden bij de analyse en het beheer van hun bedrijfsrisico’s en bij de ontwikkeling en de opvolging van geschikte pensioen-, groeps- en zorgplannen. We zoeken daarbij telkens naar het beste op de verzekeringsmarkt en bieden op maat gemaakte oplossingen voor specifieke behoeften. Zo helpt Aon steden en gemeenten om hun eigen objectieven te bereiken.

In eerste instantie kwam OMOB er om na de oorlog het brandrisico verbonden aan de publieke overheden onderling te delen en hen te ondersteunen in hun ontwikkeling. In de loop der jaren werden de diensten uitgebreid naar andere domeinen. Het is pas sinds het jaar 2000 dat de diensten opengesteld werden voor iedereen. In 2003 veranderde de naam OMOB naar Ethias. Door de verzekeringsportefeuille te laten bekijken gaan de politiezone, het OCMW, BMCC, Brugge Plus en het Kenniscentrum nu samen zo’n 900 000 euro per jaar gaan besparen.

Raadslid Pol Van Den Driessche (N-VA): “Onze fractievoorzitter Geert Van Tieghem hamert hier al jaren op: herbekijk de verzekeringsportefeuille van alle Brugse stadsdiensten en je zult veel geld besparen. Vandaag krijgt hij gelijk van schepen van Financiën Mercedes Van Volcem. Op die manier kan het stadsbestuur jaarlijks meer dan 1 miljoen euro besparen! Of hoe grondig oppositiewerk soms letterlijk loont”.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen