4.9 C
Brugge
donderdag, januari 27, 2022

De Brugse Technicus Universalis

De Technicus Universalis is een spannende strijd tussen de directeurs, leerkrachten, Steven Mahieu (oud-leerling) en Dirk De fauw (burgemeester van Brugge). In totaal zullen er 9 opdrachten plaatsvinden in de nieuwe school. Wie als laatste overblijft, kroont zich tot Technicus Universalis.

De deelnemers tonen hun sportiefste kant in deze spannende strijd. Ze bevinden zich in de nieuwe concertzaal van VTI Brugge. De bedoeling is dat ze zullen ‘sletseschieten’. Wie slaagt erin om het snelst met zijn/haar pantoffels over de lijn te schoppen? Wie als laatste over de lijn geraakt, is de verliezer van deze opdracht. Bekijk de eerste opdracht en ontdek wie het spel moet verlaten.

Voor deze proef testen we de kookkunsten van de deelnemers. We zijn benieuwd hoeveel ze ervan zullen bakken. Als school vinden we gezonde voeding belangrijk. De kandidaten krijgen elk 5 minuten de tijd om 10 sinaasappels met de hand te persen. Degene met het minste sap in de fles, is de afvaller van deze proef.

VTI Brugge draagt wetenschap hoog in het vaandel, kunnen de deelnemers deze reputatie staande houden? De kandidaten zien een flesje gevuld met water, een leeg glas en een rietje. De bedoeling is dat ze het lege glas vullen met water. Ze mogen enkel het rietje hiervoor gebruiken, het flesje opheffen of met hun mond aan de opening van het rietje zitten is uitgesloten! Wie er niet in slaagt om het glas te vullen, is de afvaller.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen