4.9 C
Brugge
donderdag, januari 27, 2022

Recyclagepark van Zeebrugge trekt te weinig bezoekers om meer openingsuren te krijgen

In een antwoord aan een collega raadslid las ik dat het containerpark van Zeebrugge nog enkel open zal zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag en dit zonder afspraak, gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke (Open VLD) vroeg daarom het stadsbestuur om meer uitleg.

“Klopt dit en zal het containerpark op andere dagen dan gesloten zijn of nog open op afspraak ? Indien zo, wat is de reden van inkrimping van de openingsuren, die de dienstverlening naar de burger sterk zou verminderen”, wou het het raadslid De Plancke weten.

Het klopt dat het recyclagepark van Zeebrugge vanaf 1 januari 2022 op dinsdag- en woensdagnamiddag dicht zal blijven, bevestigde intussen het stadsbestuur.

“In Zeebrugge zal een afspraak maken binnenkort ook niet meer nodig zijn. Op de andere parken blijft het afsprakensysteem wel gedeeltelijk bestaan, maar zullen afspraken tot een half uur voorafgaand aan het gepland bezoek kunnen worden gemaakt. Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuw afsprakenplatform voor de parken die dit alles technisch mogelijk moet maken.

Het recyclagepark van Zeebrugge krijgt heel wat minder bezoekers over de vloer dan de parken van Sint-Michiels en Sint-Pieters:

76% minder bezoekers dan Sint-Pieters en 84% minder bezoekers dan Sint-Michiels.

Toch ligt de personeelsbezetting er maar 50% lager en kan dit niet met minder personeel omdat alle cruciale werkposten zoals weegbrug, kga-zone, … ver uit elkaar liggen en apart bemand moeten worden.

Om dit onevenwicht te herstellen werden de openingsuren ingekrompen zodat er een aanvaardbare verhouding wordt bekomen tussen inzet personeel en aantal bezoekers.

Er blijven voldoende momenten over voor de inwoners van Zeebrugge om hun afval te kunnen afgeven (19,5 uren/week) en wie absoluut toch met afval zit op dinsdag en woensdag kan dit ook aanbieden op het recyclagepark van Sint-Pieters (of Sint-Michiels)”, besluit het stadsbestuur.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen