4.7 C
Brugge
donderdag, januari 20, 2022

Het wordt tijd dat we in de hele sportwereld met één stem spreken: “dit kan niet”

Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) heeft topmagistraat Bart Meganck de opdracht gegeven om de klachten over de werking en coaching van het nationale volleybalteam te bekijken. Eerder leidde Meganck al de onafhankelijke ethische commissie die de gang van zaken in het turnen onderzocht.

Dit onderzoek toont aan dat de minister de getuigenissen rond bondscoach Gert Vande Broek ernstig neemt en dat stemt mij hoopvol, zegt Brugs Volksvertegenwoordiger Annick Lambrecht (Vooruit). We moeten de kille cultuur in de topsportwereld dringend keren. Daarom moeten ook de uitspraken en tweets van de algemeen directeur van Sport Vlaanderen, Paul Rowe, worden onderzocht. Het is problematisch dat een van de machtigste mensen in het Vlaamse sportbeleid de getuigenissen van zijn eigen topsporters afdoet als ‘een partijtje moddergooien’. Zijn poging om deze zaak zo snel als mogelijk te klasseren, toont aan hoe ver we nog zijn naar de gewenste cultuurverandering. Het wordt tijd dat we in de hele sportwereld met één stem spreken: ‘dit kan niet’… besluit Lambracht.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen