4.7 C
Brugge
donderdag, januari 20, 2022

Minister Demir vergunt het Ventilusproject voorlopig niet

Vandaag stelde Brugs volksvertengenwoordiger Mercedes van Volcem (Open VLD) aan Vlaams minister Demir (N-VA) een vraag om uitleg over het Ventilusproject en hoe de zaken er voorstaan.

Volgens de minister wordt een werkgroep ingepland om de conflicten rond energie tussen de federale en de Vlaamse regering te ontmijnen. In oktober kondigden de federale ministers aan dat de capaciteit van de windmolens op zee wordt verdrievoudigd. Er wordt ook een energie-eiland op zee gepland en een kabel voor de uitwisseling van energie met Denemarken. Voor al die plannen is wellicht de uitvoering van het Ventilusproject nodig. Dat is de geplande hoogspanningsverbinding van Elia in West-Vlaanderen die moet zorgen voor een versterking van het net en voor het transport van de elektriciteit vanop de windparken op zee. Tegen het project is er lokaal veel verzet van burgemeesters en burgerbewegingen en Demir wil niets vergunnen zolang dat verzet in deze mate aanhoudt en daar is Van Volcem blij mee.

De minister stuurt aan op een betere communicatie als antwoord op mijn vraag en dat er draagvlak kan gecreëerd worden omtrent het project – zodat er een oplossing kan komen die voor iedereen aanvaardbaar is. De werkgroep Enover (Energieoverleg) werd ondertussen in het leven geroepen.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen