4.9 C
Brugge
woensdag, januari 26, 2022

December Dance ’21 succesvol ondanks verstrengde coronamaatregelen

De dertiende editie van December Dance sloeg zoals je eerder al in onze krant kon lezen een nieuwe weg in, en richtte de blik resoluut op de mens en de wereld die ons omringt. Dat die wereld tijdens het festival ook echt zo nadrukkelijk haar stempel zou drukken op de organisatie, was evenwel onvermoed. Concertgebouw Brugge en Cultuurcentrum Brugge – partners binnen de alliantie Dans in Brugge – besloten niettemin om December Dance te laten plaatsvinden, ondanks de opgelegde beperking van 200 personen per voorstelling en de grote impact daarvan voor het festival en zijn publiek.

Dans in Brugge blikt trots en tevreden terug op een succesvolle editie, met een grote variatie aan stijlen en presentatieplekken, een aanbod voor iedereen tussen 9 en 99, en alle ruimte voor schitterende artiesten van bij ons (Michiel Vandevelde, Cassiel Gaube, Cindy Van Acker …) maar ook voor internationale publiekslievelingen (Sharon Eyal, Massala Dance Company …). De honger naar cultuur en dans bij het publiek bleek enorm, afgaande op de vraag die vele malen groter was dan het aanbod. De finale van het festival – any attempt will end in crushed bodies and shattered bones van Jan Martens en GRIP & Dance On Ensemble – moest door hoogrisicocontacten binnen het dansgezelschap noodgedwongen worden geannuleerd.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen