4.9 C
Brugge
woensdag, januari 26, 2022

Zaak Grays start deze week

In een koelcontainer in Grays werden oktober twee jaar geleden de levenloze lichamen aangetroffen van 39 Vietnamezen, onder wie twee jongens van 15 jaar. Ze kwamen om door verstikking en oververhitting. Het Britse gerecht voerde de voorbije jaren onderzoek naar de containertragedie. De 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit Noord-Ierland werd opgepakt en pleitte schuldig aan doodslag. Ook de organisator van de mensensmokkel zit intussen in de gevangenis.

Eind mei vorig jaar vond een doorbraak plaats in het Belgische luik van het onderzoek naar de mensensmokkel. Bij 16 huiszoekingen werden in totaal 13 verdachten opgepakt. De meeste arrestaties vonden plaats in een pand langs de Ninoofsesteenweg in Anderlecht, dat dienst zou gedaan hebben als safehouse. Eén van de kopstukken van de bende huurde een appartement in het bewuste rijhuis. De man en 4 andere verdachten zitten nog steeds in voorhechtenis. Morgen 15 december start het proces. Ann Lukowiak is federaal magistraat en experte inzake Mensensmokkel. Ze zal tijdens de rechtzaak de straffen vorderen.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen