4.7 C
Brugge
donderdag, januari 20, 2022

Beeldatelier voor mensen met dementie

In dit uniek atelier gaan ze samen met mensen met (jong)dementie beeldend aan de slag. Men wordt uitgedaagd en visueel geprikkeld. De docent begeleidt met de hulp van enkele vrijwilligers het atelier zodat er voldoende ruimte is om op je eigen tempo tot persoonlijk werk te komen. Schepenen Pieter Marechal (CD&V) en Jasper Pillen (Open VLD) brachten een bezoek aan dit nieuw uniek project.

Nog nooit getekend of geschilderd? Dat is zeker geen belemmering om dat nu voor het eerst te gaan ontdekken. De docent van het beeldatelier begeleid de deelnemers doorheen het ontdekkingsproces. En tussen al dat werken door is er natuurlijk ook tijd voor een gezellige babbel met een lekker tasje koffie of thee waarbij mantelzorgers en begeleiders ook even op adem kunnen komen.

Praktisch

Het atelier is toegankelijk voor iedereen met (jong)dementie en wordt begeleid door een kunstenaar-docent en orthopedagoog aangevuld met enkele zorgvuldig gekozen vrijwilligers. Begeleiders en/of mantelzorgers kunnen het atelier ook op regelmatige basis bijwonen, maar zijn dit niet verplicht. Het atelier is voor iedereen die dementie heeft en woonachtig is in Brugge gratis dankzij de samenwerking tussen de Stedelijke Academie Brugge DKO, Stad Brugge, Mintus en Dementievriendelijk Brugge.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen