4.9 C
Brugge
woensdag, januari 26, 2022

Duidelijke zege van Club Brugge

Op speeldag 19 van de Jupiler Pro League trok Club Brugge naar Den Dreef om OH Leuven te bekampen. Blauw-Zwart ging rusten met een voorsprong na een goal van Lang. In de tweede helft werd de score uitgediept via De Ketelaere (2x) en Vormer. OH Leuven kon nog milderen via Maertens. Club pakt 12 op 12!

Drie dagen na de zege tegen Zulte-Waregem was coach Philippe Clement niet zinnens om zijn elftal volledig om te gooien. We noteerden slechts één wijziging in de basisploeg. De jonge Cisse Sandra toonde de voorbije matchen wat hij in zijn mars had, maar kreeg nu wat rust. Zo maakte captain Ruud Vormer opnieuw zijn opwachting aan de aftrap. Bij OH Leuven was Xavier Mercier de belangrijkste pion die opnieuw in de basiself stond.

De wedstrijd begon meteen aan een mooi tempo, want beide ploegen hadden niet veel zin in een studieronde. Het was eerst OHL dat naar het doel van Mignolet trok en die moest na enkele minuten al meteen ingrijpen. Een halve volley van Maertens werd goed weggebokst en meteen daarna reageerde Club. Een voorzet van Mata werd met het hoofd gedevieerd door Dewaest en zo kwam het leer bij Vanaken. Die stond wat uit balans en trapte de bal naast doel. De eerste echt grote kans was even later toch voor de thuisploeg: Hendry verkeek zich wat op een lange bal en zo kon Maertens dichtbij Mignolet uithalen. De goalie van Club reageerde alert en voorkwam zo de vroege achterstand. OHL bleef de aanval zoeken, maar ook Schrijvers kon het doel niet vinden. Zijn plaatsbal ging naast de kooi van Mignolet.

Kort daarna was het wel prijs aan de overkant! De Ketelaere vond Lang en die zette de één-twee op met Vanaken. De Nederlandse winger probeerde naar de korte hoek te trappen, maar zijn schot werd gedevieerd en de bal ging als het ware in de verste hoek tegen de netten. Blauw-Zwart nam hierna de match meer en meer in handen. Hendry was er dichtbij wanneer zijn kopbal op de lat belandde. Nadien viel de wedstrijd echter wat stil, maar kort voor de rust was er dan toch opnieuw wat opwinding. De Ketelaere zette zich door en speelde Lang aan, die heel wat ruimte voor zich had. Na een slechte baltoets kwam hij in botsing met doelman Rúnarsson, waarna de Ijslander niet meer verder kon. We gingen aldus rusten met het kleinste verschil.

Het begin van de tweede helft kende een gelijkaardig begin als het eerste bedrijf, nl. veel tempo en kansen voor beide ploegen. Maertens kraakte zijn schot en aan de overkant kon De Ketelaere bij een uitbraak de vrijstaande Vormer niet vinden. Ook nu kon dat aardige tempo echter niet vastgehouden blijven. OHL was niet bij machte om een opening te vinden en Club controleerde de wedstrijd in deze fase. Op een knal van Sobol na, resulteerde het vele balbezit voor de Bruggelingen echter ook niet in doelrijpe kansen. Op minuut 65 dan toch een moment van opwinding: Sobol verstuurde een lange bal naar Lang en Romo kwam onoordeelkundig uit. Vanaken kan oprukken, maar zijn schot wordt uiteindelijk afgeblokt. Enkele minuten later achtte De Ketelaere zijn moment gekomen! Hij kreeg de bal van Vanaken en besloot dan mooi overhoeks tegen de netten.

Dit was meteen ook het sein voor Blauw-Zwart om door te drukken. Enkele minuten na de dubbele voorsprong kon Vormer de score al meteen uitbreiden. Lang had tijd om de bal voor doel te brengen en schotelde onze captain de 0-3 op een presenteerblaadje voor. Plots ging het heel snel en de honger van Club was nog niet gestild. De Ketelaere zette zich door na een assist van Vanaken en kon met de bal aan de voet op Romo af. Met buitenkant voet dikte hij zo de score nog aan. Match gespeeld dus, maar OHL kon toch nog milderen. Mercier verstuurde een afgemeten pass en Maertens duikte op in de rug van Van der Brempt om de bal overhoeks binnen te trappen.

De zege van Club kwam niet meer in het gedrang en zo boekte Blauw-Zwart een deugddoende en overtuigende zege. Met deze drie punten blijven we op die manier in het zog van leider Union. Komende zondag wacht de topper thuis tegen RSC Anderlecht!

Tekst: Tom Mannens – Club Brugge

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen