4.7 C
Brugge
donderdag, januari 20, 2022

Het parket heeft vijftien jaar cel gevraagd

Het parket heeft vijftien jaar cel gevraagd op de eerste dag van de rechtszaak voor één van de spilfiguren in de Essex-zaak. In totaal zullen 27 beklaagden zich voor de correctionele rechtbank in Brugge verantwoorden voor hun aandeel in de zaak waarbij 39 Vietnamese migranten twee jaar geleden stierven in een koelwagen in Essex (UK). Die was verscheept vanuit Zeebrugge. Tijdens de pleidooien in de rechtbank van de burgerlijke partijen werden de onmenselijke omstandigheden van de reis beschreven. “Ze zaten met 39 in een luchtdichte koelwagen en kwamen uiteindelijk om door verstikking en oververhitting. Op de gsm’s van de slachtoffers zijn beelden teruggevonden met noodkreten”. 

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen