4.7 C
Brugge
donderdag, januari 20, 2022

Sint-Andreasinstituut had volgens N-VA oppositie voorrang op Brusk-museum

De ouders van de leerlingen van het Brugse Sint-Andreasinstituut kregen afgelopen dagen een brief waarin staat dat de tijdelijke verhuizing vanaf 1 september naar het VTI aan de Boeveriestraat niet doorgaat.

“Dat is bijzonder vervelend nieuws, voor de leerlingen van het secundair en voor hun leerkrachten, de ouders en de directie, zegt gemeenteraadslid Pol Van Den Driessche (N-VA). Deze miserie kon worden vermeden als het stads- en het schoolbestuur in februari van dit jaar had geluisterd naar ons voorstel: vertraag de bouw van een deel van het nieuwe Brusk-museum met enkele maanden. Ook minister van Cultuur Jan Jambon stelde dat de school voor hem prioritair was”

Tussen de afbraak van de huidige school en de opening van de nieuwe site, moet zeker een jaar overbrugd worden. Men zou dus naar het VTI gaan, maar dit gaat niet door. Ook woonzorgcentrum Minnewater was eerder al geen oplossing. Bij het stadsbestuur werken ze mee aan een oplossing maar de tijd begint natuurlijk wel te dringen.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen