4.9 C
Brugge
donderdag, januari 27, 2022

Sint-Michiels loopt uit de startblokken

Vanaf maandag 3 januari 2022 gaat in Sint-Michiels een nieuwe sportvereniging van start. De jogging-club SINT-MICHIELS Loopt trekt die dag om 20.00 u voor het eerst de loopschoenen aan. Er zal wekelijks op maandag- en donderdagavond gelopen worden. De start is telkens voorzien om 20.00 u aan de voorkant van het Oud Gemeentehuis (kant Rijselstraat).

Brugge telt tal van hardloop- en atletiekverenigingen waar heel wat kilometers gelopen wordt. Maar dit gaat vooral om verenigingen waar men door middel van interval- en andere trainingen een hoog tempo nastreeft. In vele gevallen is er te weinig aandacht voor mensen die rustig willen joggen en op die manier toch een gezonde dosis beweging willen opdoen. Die leegte wil SINT-MICHIELS Loopt opvullen.

We zijn geen start-to-run initiatief, maar iedereen die een paar kilometers kan lopen aan een rustig tempo is meer dan welkom. Er wordt een parcours uitgestippeld die door alle deelnemers gevolgd wordt. Op die manier kan een loper die het tempo van een bepaald groepje niet kan volhouden, zich laten afzakken naar een achterop lopend groepje. Op die manier hoeft niemand alleen te lopen. En laat dat nu net de bedoeling zijn van een loop-club. Het samen in groep lopen verhoogt trouwens ook de veiligheid.

Het parcours kan ingekort worden zodat voor elk type loper een haalbare afstand gelopen kan worden.

We lopen vanaf 20.00 u omdat we uit ervaring weten dat niet iedereen om 17.00 u stipt het werk kan verlaten. Veel ouders dienen eerst nog een maaltijd voor het gezin klaar te maken of wat boodschappen te doen. Een loop die later op de avond plaats vindt is dus voor veel mensen beter haalbaar.

De club richt zich tot iedereen van 18 tot 88 en ouder. Enkel de – 18 jarigen dienen tijdens de gehele loop vergezeld te zijn van één van de ouders. SINT-MICHIELS Loopt staat los van enige politieke, religieuze of andere overtuiging en wil niemand discrimineren. Ook lopers uit naburige (deel)gemeenten van Brugge en omstreken zijn welkom.

Gedurende de eerste drie maanden rekent SINT-MICHIELS Loopt op de kosteloze verzekering die Sport Vlaanderen aan beginnende sportclubs aanbiedt. Na deze drie maanden zal wellicht een miniem bedrag gevraagd worden om een verzekering te kunnen aanbieden.

Wie interesse heeft kan de facebook pagina van SINT-MICHIELS Loopt volgen : (3) Sint-Michiels Loopt | Facebook

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen