4.6 C
Brugge
woensdag, januari 26, 2022

Beter even niet over de grens

De Nederlandse overheid besliste om strenge maatregelen uit te vaardigen in de strijd tegen de opmars van de Omikron-variant van het coronavirus. Vanaf zondag 19 december 2021 om 5 uur moeten alle winkels voor niet-essentiële waren, horecazaken en niet-medische contactberoepen dicht. Op straat geldt een groepsgrootte van 2 personen vanaf 13 jaar. Nederlanders mogen maar 2 personen per dag thuis ontvangen. Alle evenementen zijn afgelast. De maatregelen zijn afgekondigd tot en met 14 januari 2022. De Nederlandse overheid vraagt ons om u als grensbewoner hiervan in te lichten. Er zijn enkele uitzonderingen:

Winkels die wel open mogen tussen 5 en 20 uur: supermarkten, dierenwinkels, drogisterijen, opticiens en tankstations. Er geldt een mondmaskerplicht. Bestellen en afhalen in de winkels en horeca is toegelaten. De maximum groepsgrootte geldt niet voor personen die onder hetzelfde dak wonen. Van kerstavond 24 december tot en met 26 december wordt de maximum groepsgrootte verhoogd naar 4 personen vanaf 13 jaar.

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen