4.7 C
Brugge
donderdag, januari 20, 2022

Maidencall bij Wallenius Wilhelmsen Solutions in Zeebrugge

Op de terminal van Wallenius Wilhelmsen Solutions in Zeebrugge werd op 9 december 2021 de MV Nabucco behandeld. Dit is het laatste schip in de zogenaamde ‘HERO’ klasse van Wallenius Wilhelmsen. Het schip werd in Gotenburg gedoopt op 6 december 2021.
Het schip werd gebouwd door Tianjin Xingang Shipbuilding en is het laatste in de reeks van de HERO-schepen (High Efficiency RoRo).

De HERO schepen zijn de grootste car carriers, en kunnen elk 8.000 voertuigen transporteren, verdeeld over 13 dekken. Door een innovatief design met een verticalere boeg en geïntegreerde bulb die de golven beter kan doorklieven, nieuwe technologie, verdere digitalisering en gereduceerd ballastwater wordt het brandstofverbruik gereduceerd met minstens 15 percent.  

Emmanuel Van Damme, General Manager terminal: “De investeringen in schepen met gereduceerd verbruik dragen bij tot het clean port concept van de haven. Dit schip beschikt tevens over moduleerbare dekken, waardoor er op een flexibele manier H&H en breakbulk cargo kan meegenomen worden”. 
 

TEKST: F. Neyts
FOTO: © Mike Louagie

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen