4.7 C
Brugge
donderdag, januari 20, 2022

Brugs parlementslid Annick Lambrecht: Langdurige stadionverboden moeten meer en sneller

Naar aanleiding van de racisme-incidenten in Club-Anderlecht kwamen Bart Somers, de Pro League,  Kazerne Dossin en Club Brugge samen voor een eerste verkennend gesprek. “Het is belangrijk dat clubs de getroffen sancties bekendmaken”, zei de minister.

Bart Somers is de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen. Welke voorstellen lanceerde hij bij de Pro League om het racismeprobleem in de Belgische voetbalstadions aan te pakken?

“Eerst en vooral moet men de spelers en trainers duidelijk maken dat ze racistische of andere kwetsende uitspraken onmiddellijk moeten melden bij de scheidsrechter”, zegt Somers.

“Daarnaast moeten de clubs de sancties die genomen worden, bekendmaken. Op die manier zien de buitenwereld en de eigen supporters dat de club niet aanvaardt dat er homofobe, racistische of gewelddadige dingen gebeuren in het stadion.”

“Door sancties bekend te maken, maken de clubs ook duidelijk dat ze mensen bij dergelijke kwetsende uitspraken uit het stadion uitsluiten.”

Dinsdagnamiddag was Brugs parlementslid Annick Lambrecht (Vooruit) ook diegene die in het Vlaams parlement aan de minister van sport Weyts vroeg om mee te helpen met Pro League , clubs en alle regeringen in dit land om een halt te brengen aan racisme in sport. “De overgrote meerderheid van supporters wil niet liever dan dat de racisten en vandalen er uit worden gehaald, zei Lambracht. Langdurige stadionverboden moeten meer en sneller. Laat het deze keer niet bij woorden blijven”!

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen