4.7 C
Brugge
donderdag, januari 20, 2022

Samen zetten we dementie & eenzaamheid buitenspel.

In het bijzijn van Burgemeester Dirk De fauw, Schepen van Welzijn Pieter Marechal en Schepen van Cultuur Nico Blontrock, werd vandaag het nieuwste Foundationproject Football Memories voorgesteld. Clublegende Raoul Lambert kwam als eerste de sporttas vol voetbalherinneringen ontdekken. De voetbaltas moet mantelzorgers en zorgteams helpen om senioren met (beginnende) dementie herinneringen op te halen aan het rijke voetbalverleden van hun favoriete club, Club Brugge. 

VOETBALTAS VOL CLUB HERINNERINGEN

Football Memories is een project dat overgewaaid komt uit Schotland en Nederland. Football Memories, reminisceren, samen voetbalherinneringen ophalen, de hersenen prikkelen en zo dementie tegengaan. Dat is de essentie van het Football Memories project van Club Brugge Foundation. Ouderen ontmoeten elkaar in een veilige en rustige omgeving en onder begeleiding halen ze samen herinneringen op. Tegelijk gaat het project eenzaamheid in de Brugse samenleving tegen, want voetbal heeft als geen andere sport het vermogen om mensen te betrekken, bij elkaar te brengen en te verbinden. Dit jaar viert Club Brugge zijn 130-jarige bestaan. 130 jaar, talloze overwinningen, maar bovenal een prachtige voetbalgeschiedenis. Aan de hand van deze geschiedenis stelde Culb Brugge Foundation een sporttas boordevol unieke voetbalherinneringen samen.

“Sinds 1891 hebben Club en zijn fans heel wat memorabele momenten meegemaakt. Van de legendarische Happel-periode tot de Europese remontes onder Houwaart, de dubbel onder Broos of het typespel binnen het Sollied-tijdperk. Zo heeft iedere generatie supporters zijn eigen hoogtepunt. Maar een voetbalgeschiedenis is zoveel rijker dan enkel de titels en trofeeën. De echte voetbalverhalen zitten gegrift in het geheugen van de fans. Met het project Football Memories willen we aan de hand van een zorgvuldig samengestelde selectie voetbalmemorabilia alle authentieke herinneringen ophalen.” aldus Peter Gheysen, Head of Foundation bij Club Brugge.  “Vanuit Club Brugge Foundation zijn we trots dat we, naast onze talrijke Stadion Tours en ons Club Museum in het Jan Breydelstadion, met Football Memories onze Clubgeschiedenis voor dit maatschappelijk doel kunnen inzetten.” 

Tekst en foto’s: Club Brugge

Ben je al mee met dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ook dit moet je lezen